UNIVERZA V MARIBORU, PEDAGOŠKA FAKULTETA

Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru ima več kot 50-letno tradicijo izobraževanja učiteljev in vzgojiteljev. Po številu študentov smo med največjimi fakultetami znotraj Univerze v Mariboru. Velik interes študentov za naše programe nam daje priznanje za delo, hkrati pa motivacijo in zavezo, da študijske programe še bolj skrbno oblikujemo, posodabljamo in kvalitetno izvajamo.

Ponujamo študijske programe na prvi, drugi in tretji stopnji. Usposabljamo vzgojitelje predšolskih otrok, učitelje razrednega pouka, likovne umetnosti, glasbe, športne trenerje in inkluzivne pedagoge, prav tako pa  si lahko pridobite dodatne kompetence na področju zgodnjega poučevanja tujih jezikov, pa tudi poučevanja smučanja in plavanja.

 

Izobraževalno dejavnost na študijskih programih spremlja intenzivno znanstveno raziskovalno oziroma umetniško delo učiteljev in sodelavcev.

 

Študentje imajo možnost, da del študijskega programa opravijo v tujini. Na fakulteti se trudimo zagotoviti čim boljše pogoje za delo in življenje študentov. Na razpolago  jim je kvalitetna knjižnica, prostori za študij in druženje ter športni objekti v okolici.

https://pef.um.si/

Sodelujoči na projektu:

prof. dr. Branka Čagran
Mateja Dečman Vrenčur
prof. dr. Milena Ivanuš-Grmek
izr. prof. dr. Katja Košir
asist. Eva Kranjec
Jelena Krivograd
asist. dr. Danijela Rus
Darja Weinzerl